Dag van de Duurzaamheid

Op zaterdag 10 oktober van 12.00u-16.00u is het de Dag van de Duurzaamheid op NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek. Deze middag is er voor jong en oud van alles te doen en zien op het gebied van duurzaam leven.
Zo doen kinderen mee aan een workshop waarbij ze hun eigen muziekinstrument maken van recycle-materiaal, zijn de Mikmakkers van de partij en kun je meedoen aan Het Grote Afvalspel.
Ook Oss schakelt door is erbij. Zij delen gratis kopjes koffie en thee uit en vertellen alles over hoe je energie kunt besparen. In het kader van de campagne Zon op je dak kunnen bezoekers deze middag Twizy bewonderen, de auto op zonne-energie.
Om 13.00u onthult wethouder van der Schoot samen met de kinderen de nieuwe Ontdekkast Duurzaamheid van de Elzenhoek.

Recycle workshop
Tijdens deze creatieve workshop maken kinderen aan de hand van bouwpakketjes hun eigen muziekinstrument.  Er is keuze uit wel 7 verschillende soorten. Met het bouwpakketje, de uitleg en het gereedschap is het daarna tijd om de handen uit de mouwen te steken. Het eindresultaat is een instrument, gemaakt van puur recycle-materiaal. Natuurlijk moeten de muziekinstrumenten na afloop ook even uitgeprobeerd worden, een soort recycle concert dus.

Nieuwe Ontdekkast Duurzaamheid
Met de educatieve Ontdekkast Duurzaamheid wil De Elzenhoek kinderen en hun ouders op een laagdrempelige en speelse manier laten ontdekken wat De Elzenhoek doet op het terrein en in de gebouwen om het klimaat te verbeteren.
Daarnaast inspireert de Ontdekkast met praktische voorbeelden voor thuis mensen om zelf ook duurzamer te leven. Want, zo blijkt: een eerste stap om duurzamer te leven, is helemaal niet zo ingewikkeld!

Van 12.00-16.00 is de boerderij alleen toegankelijk met een entreebewijs (die middag gratis verkrijgbaar bij een van onze medewerkers bij de poort).
Zo wordt ervoor gezorgd dat het niet te druk wordt op het terrein. Zijn de kaarten op, dan moeten bezoekers even wachten totdat er weer een plekje is. En op = helaas op.