De Elzenhoek behaalt als eerste kinderboerderij Topprestatiebadge voeding

Woensdag 1 juni om 14.30u wordt de Topprestatiebadge voeding uitgereikt aan Natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek door Irene Walk van JOGG-Teamfit.
De Elzenhoek is daarmee de eerste kinderboerderij in Nederland die de badge behaalt. De Elzenhoek ontvangt de badge, omdat zij het aanbod voor de bezoekers van de boerderij gezonder hebben gemaakt. Zo zijn er meer gezondere keuzes te vinden in de snackautomaat en bij het ijsjesloket, is er altijd gratis drinkwater verkrijgbaar en is de fruitschaal in de koffiehoek vrijwel elke dag gevuld met gratis vers fruit. Naast de uitreiking van de badge zijn er voor kinderen die middag van 14.30u tot 15.30u leuke gezonde activiteiten, zoals popcorn bakken boven het vuur, fruitslingers en groentetaarten maken voor de dieren en worden er lekkere gezonde snacks uitgedeeld.

Gezond en toch lekker

Vorig jaar is De Elzenhoek gestart met de challenge van TeamFit. Het terrein van De Elzenhoek is al 15 jaar rookvrij én alcoholvrij om zo het goede gezonde voorbeeld te geven aan kinderen.
De stap naar een gezonder assortiment aan eten en drinken was dan ook een logische. Inmiddels is meer dan een derde van de producten in de snackautomaat en het ijsloket vervangen door gezondere keuzes (minder calorieën, vet en zout). Deze gezondere keuzes zijn te herkennen aan een speciaal groen logo. Ook is er altijd gratis drinkwater te krijgen en wordt de fruitmand in de koffiehoek elke dag met gratis fruit. Zo wil De Elzenhoek haar bezoekers inspireren en stimuleren om wat vaker te kiezen voor een gezondere keuze. Juist een locatie als een kinderboerderij is bij uitstek geschikt om de boodschap over gezonde voeding te laten landen. Daarnaast worden op het natuurcentrum al langer educatieve lessen gegeven over gezonde voeding, zoals de Soeples en boerderij op je bord.