Elzeneind groep C winnaar van boomfeestdag 2022!

Mei 2022 | Voor de 19e keer vierden de leerlingen van groep 8 uit de gemeente Oss op dinsdag 17 mei de boomfeestdag in natuurgebied Herperduin in de Maashorst.
Vanwege corona was het inmiddels 3 jaar geleden dat de Boomfeestdag weer plaats kon vinden.

De Osse boomfeestdag is uniek in Nederland. Nergens in Nederland wordt het op deze manier gevierd. Waar de boomfeestdag eerst alleen het planten van een nieuwe boom was, is deze dag in Oss uitgegroeid tot een echt natuurbelevingsfeest waar vooral het bezig zijn in het bos en genieten van de natuur voorop staat.

En genieten, dat was het! Zo’n 600 leerlingen uit groep 8 van Osse basisscholen deden dit jaar met hun klas mee aan allerlei leuke opdrachten in het bos van Herperduin. Ook dit jaar was het weer één groot feest: hutten bouwen, kriebelbeestjes zoeken, insectenhotels maken, De Grote Boomfeestdag Quiz en Oss got Talent!  Ambassadeurs van de boomfeestdag in Oss, wethouder Johan van der Schoot en wethouder Kees van Geffen kwamen in de middag langs om de leerlingen aan te moedigen.

 

Een zware taak

Voor de jury bij de verschillende onderdelen wachtte een moeilijke taak, want wie deed het nu het beste? Samenwerking, een gezellige sfeer in het team en samen plezier hebben, was vooral heel belangrijk voor de jury. Vol overgave werden dankzij de bosomvorming de gaafste hutten gebouwd en de mooiste kunstwerken gemaakt. Bij Oss got Talent werd uit volle borst gezongen, gerapt en de coole danspasjes gedaan. Geen kriebelbeestje was veilig voor de loeppotjes en bij de insectenflat werden met zweet op het voorhoofd gezaagd en volop gaatjes geboord in de houten plakjes. Als het even niet meer ging mocht de boormachine even worden ingezet.

Winnaar 2022

De groepen 8 uit Oss hebben weer hun uiterste best gedaan. Voor de jury was het daardoor extra moeilijk om een winnaar te kiezen. Toch kan er maar één de winnaar zijn. De klas die uiteindelijk het meeste indruk gemaakt heeft op de jury is Elzeneind C

Ze hebben vooral goed gescoord bij het hutten bouwen, waar ze indruk maakten door hun mooie hut en goede samenwerking. Bij Oss got Talent stalen ze de show met een dans, het uitbeelden van dieren en acrogym. Dit alles maakt dat de leerlingen van Elzeneind C de titel van Boomfeestdagwinnaar 2022 dik hebben verdiend.

De leerlingen winnen de felbegeerde Boomfeestdagoorkonde en mogen met de hele klas zwemmen bij het Golfslagbad in Oss.

Sterrebos heeft de 1e plaats net niet gehaald, maar mag heel trots zijn op een mooie 2e plek. De 3e plaats van de Boomfeestdag 2022 gaat naar de leerlingen van de Martinus van Beekschool!