Expo Deur dicht, licht uit!

Deze zomer staat in het leslokaal van de Elzenhoek de superleuke tentoonstelling Deur dicht, licht uit!  Op een speelse manier ontdekken kinderen alles over het lastige thema ‘duurzaamheid’.
De interactieve tentoonstelling zit vol leuke spellen, spannende knopjes en klepjes en uitdagende opdrachten voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud.

Zo leren kinderen over zwerfafval en afvalscheiden bij het afvalgrijpspel, waarbij ze gewapend met grijpers al het afval in de juiste afvalbakken doen.
Bij het huisje van opa zien kinderen hoe je duurzaam kunt wonen, dankzij pratende stopcontacten en wc-knoppen, het wasdroogspel en  spellen over water- en energiebesparing in huis en duurzame energie.
In de moestuin ontdekken kinderen dat je van je tuin ook een eetbare tuin kunt maken. Door  kolen en penen te planten, appels en peren aan de boom te hangen en  rot fruit in de compostbak te gooien, komen er steeds meer dieren in de tuin en komt de natuur terug.
Bij het onderdeel Tegel eruit, plantje erin maken kinderen een betegelde tuin groener door hem aan te kleden met gras, bloemen , insecten en andere kleine dieren.  En bij het mini-huisje kunnen kinderen ervaren wat het verschil is tussen en groen dak en een dak met dakpannen.

Deur dicht, licht uit! is de hele zomervakantie elke dag te bezoeken van 10.00u-17.00u