Tentoonstelling Woning gezocht!

Deze zomer kun je bij De Elzenhoek op ontdekkingstocht gaan bij de educatieve en interactieve tentoonstelling Woning gezocht!

Bijna elk dier heeft wel een plek waar hij kan schuilen of waar zijn jongen geboren worden. Op De Elzenhoek kun je je deze zomer laten verbazen over de slimme, grappige en verrassende manieren waarop dieren wonen. Bij de interactieve tentoonstelling kom je langs allerlei woningen van bekende en minder bekende dieren die in Nederland wonen, zoals de vos, de mier, de haas en de specht.

Ontdek via leuke spellen waarom een dier voor een bepaalde woning kiest en op welke manier hij deze daarna inricht of maakt. Zie hoe dassen wonen in een burcht, leer alles over wat een hazenleger is, welk cadeautje een ijsvogelvrouwtje van haar man krijgt en welke slimme manier een koekoek heeft om haar eieren te leggen. Kruip door een vossenhol en sjoel de vossen terug in hun hol , bouw je eigen huis van reuzeblokken, maak de megapuzzel van een mierenhoop en ontdek met het reuzenelectrospel welke woning bij welk dier hoort. Doe de gratis speurtocht of neem een kijkje bij één van de diorama’s met echte dieren.

Je blijft je verwonderen!

Woning gezocht! is nog tot 1 september elke dag te bezoeken van 10.00u -17.00u.