Zomerexpo Vijver vol geheimen

Juli 2023 |

Deze zomer is de nieuwe tentoonstelling Vijver vol geheimen te bezoeken in het leslokaal van natuurcentrum en stadsboerderij de Elzenhoek. Op een speelse manier ontdekken kinderen hier van alles over het thema water en het leven in de vijver. De interactieve tentoonstelling zit vol leuke spellen, spannende knopjes en klepjes en uitdagende opdrachten voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud. Vijver vol geheimen is vanaf vandaag t/m 27 augustus elke dag gratis te bezoeken van 10.00u-17.00u.

Op ontdekking met Kasper de Karper
In de tentoonstelling neemt Kasper de Karper de kinderen mee op ontdekkingsreis langs vissen, kikkervisjes, libellen, watersalamanders en andere waterdieren en laat ze zien hoe de dieren leven, wat ze eten en wat ze bijzonder maakt. Vijver vol geheimen is een echte doe & ontdek tentoonstelling waarbij kinderen en hun (groot)ouders spelenderwijs alles ontdekken over wat er leeft in een vijver.
Zoek in de klimhut met een verrekijker naar vogels, bescherm bij het kegelspel de eendjes voor de gevaarlijke vos, ontdek bij het voedselspel wat vissen nu eigenlijk eten en hengel in de vijver naar vissen. Of gebruik bij de voelkasten je handen om te ontdekken wat een reiger eet en bij de geurwand je neus om erachter te komen hoe een bever ruikt… Een fascinerend kijkje in de  onderwaterwereld voor jong en oud!